Naslovna Društvo Povećan broj poziva Hitnoj pomoći

Povećan broj poziva Hitnoj pomoći

0
PODELI

U prethodna 24 časa niška Hitna pomoć imala je povećan broj poziva, rekla je za Gradski Portal 018 zamenik direktora ove medicinske ustanove dr Slađana Milenković. Noć za nama su obeležile dve saobraćajne nezgode u kojima su putnici prošli bez težih povreda, bilo je intervencija i na Filmskim susretima, a prijavljen je i ujed zmije.

Ekipa Hitne pomoći intervenisala je na Čamurlijskom putu gde su u saobraćajnoj nezgodi povređene dve osobe, ali i u centru grada, kod hotela Grand, gde je oboren pešak. Osim toga, povećan je broj poziva sa javnih mesta, uključujući i sa Letnje pozornice gde se održavaju Filmski susreti.

Pacijenti u velikom broju dolaze i u ambulantu Hitne pomoći gde se najčešće žale na glavobolju, stomačne probleme, ali i povrede.

Doktorka Milenković kaže da je noćas zabeležen i jedan ujed zmije kod Ostrovice.

Prema rečima doktorke Milenković na nagle vremenske promene najčešće reaguju hronični bolesnici, ali sve se češće dešava da se javljaju i oni koji to nisu. Simptomi su glavobolja, oscilacije u krvnom pritisku, bolovi u grudima i slično. S obzirom na to da se nagle razlike u temperaturi najavljuju i za naredne dane, doktorka Milenković ne očekuje da će se smanjiti broj poziva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde