Naslovna Društvo Dve premijere druge festivalske večeri

Dve premijere druge festivalske večeri

288
0
PODELI

I film “Spomenik Majklu Džeksonu” i “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa “, koji su prikazani druge festivalske večeri, i to po kiši, imali su na Festivalu svoje srpske premijere.”Spomenik Majklu Džeksonu“ je učestvovao na filmskom festivalu u Karlovim Varima u Češkoj, a film “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa “ je pre dve nedelje dobio nagradu na filmskom festivalu u Herceg Novom. Oba filma su koprodukcije, a glumac druge festivalske večeri je Boris Milivojević za ulogu Marka u filmu “Spomenik Majklu Džeksonu.

Najjači utisak, koji će poneti iz Niša, nakon premijere svog filma “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa” je strpljenje i ljubav niške publike prema filmu, rekao je reditelj filma Nikola Vukčević.

Ana Sofrenović u filmu glumi majku. O ulozi kaže da je bila zahtevna, jer je morala da gradi dramske situacije bez mnogo teksta. Film je i oda svim majkama na Balkanu koje su uprkos krizi koja na Balkanu traje decenijama, nalazile načina da očuvaju svoje porodice.

Ulogu vozača u filmu glumi veliki Petar Božović. Umesto za dva dana I dve noći, kako je reditelj planirao, scene su snimili za jedno popodne, do 2 sata po ponoći.

Gorko-slatka komedija Draka Lungalova poigrava se socijalnim problemima. Priča o spomeniku Majklu Džeksonu je, pre svega, priča o nama, a najmanje o poznatom pop-pevaču.

Za ulogu berberina Marka, koji se odlučuje da napravi spomenik Majklu Džeksonu, da bi spasao svoj brak, Boris Milivojević proglašen je glumcem druge festivalske večeri.

Treće festivalske večeri, publika će moći da vidi još dva filma. “Atomski zdesna”, reditelja Srđana Dragojevića. U filmu igraju Srđan Todorović, Mira Banjac, Zoran Cvijanović i drugi, a nakon njega i film “Vojna akademija 2” reditelja Dejana Zečevića sa Branislavom Lečićem, Bojanom Perićem, Ivanom Mihić, Tamarom Dragičević i drugima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde