Naslovna Društvo U subotu počinju Filmski susreti

U subotu počinju Filmski susreti

0
PODELI

U subotu, 23. avgusta, počinju 49. Filski susreti i trjaće do 29. avgusta. Publika će ove godine moći da vidi 11 ostvarenja, od čega će čak 6 filmova na Letnjoj pozornici imati svoje premijere.

Na ovom, jedinom u zemlji festivalu u potpunosti posvećenom glumcima i njihovim ostvarenjima, očekuje se dolazak oko 180 glumaca iz zemlje i regiona. Premijeru će imati filmovi „Montevideo – vidimo se“, koji će otvoriti festival, zatim „Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa“, „Spomenik Majklu Džeksonu“, „Neposlušni“, „Lav Hanter varvari“ i dokumentrni film o Žarku Lauševiću, „Lauš“.

Osim ovih filmova, publika će moći da vidi i ostvarenja „Vojna akademija 2″, „Atomski zdesna“, „Kad ljubav zakasni“, „Mamula“ i „Top je bio vreo“.

Nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“, koja će biti uručena na otvaranju Filmskih susreta , pripašće ove godine glumcu Mihajlu Miši Janketiću.

O glumačkim nagrada ove godine odlučuje tročlani žiri. Predsednica žirija biće glumica Dragana Varagić, a članovi glumci Predrag Ejdus i Dubravko Jovanović.

Kompleti karata su u prodaji i koštaju 2.000 dinara.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde