Naslovna Društvo Na prevaru uzimali novac od putnika širom Srbije

Na prevaru uzimali novac od putnika širom Srbije

0
PODELI

Niška policija je uhapsila C. A. (1989) i R.S. (1990) iz Beograda, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

Sumnja se da su u periodu od 2013. godine do danas, u kontinuitetu, izvršili veći broj krivičnih dela prevare na taj način što su od oštećenih na autobuskim stanicama na prevaru uzimali novac.

C. A. se tereti da se lažno predstavljao kao vozač autobusa, dok se R. S. lažno predstavljao kao putnik, a zajedno su prodavali karte po nižim cenama od onih na autobuskim stanicama. Osumnjičeni su pozajmljivali novac od oštećenih uz izgovor da će kupiti gorivo za autobus, a potom se udaljavali u nepoznatom pravcu. Sumnja se da su oštećeni davali novac u iznosu od 200 do 300 evra po osobi.

Postoji osnov sumnje da su krivična dela izvršena na teritoriji Niša gde su oštećene četiri osobe, u Beogradu dve, u Užicu četiri, Inđije dve, u Kraljevu i Smederevu jedna, a u Staroj Pazovi tri osobe. Sumnja se da i u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Austriji, Nemačkoj postoji veliki broj oštećenih.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati , nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

S obzirom na to da je, u toku rada, utvrđeno da postoji veći broj oštećenih osoba, pozivamo građane koji su na ovaj način prevareni da prijave slučaj Policijskoj upravi u Nišu na telefon 018/522 982 i 503-127.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde