Naslovna Društvo Improvizovani prelaz i dalje nebezbedan

Improvizovani prelaz i dalje nebezbedan

0
PODELI

Tokom majskih poplava, Gabrovačka reka oštetila je most koji spaja Gabrovački put i Čemerničku ulicu. Iako je građevinska inspekcija zabranila korišćenje ovog mosta, meštani kažu da su prinuđeni da koriste improvizovani prelaz, jer u blizini nema drugog. Most, ističu, i pored brojnih apela i dalje nije popravljen.

Za stanovnike ovog dela grada most je, kažu meštani, veoma značajan jer građani desne obale preko njega dolaze do gradskog prevoza i trgovine, dok je onima sa leve obale prečica do njiva i parcela. Zbog toga su, kažu, uprkos zabrani građevinske inspekcije, prinuđeni da koriste ostatke mosta. Kažu da nemaju novca da samostalno finansiraju popravku, a niko se nije javio da im pomogne.

S obzirom na to da je poplava u maju zamalo izbegnuta, građani brinu za svoje živote i imovinu jer ovako preprečen most može da izazove izlivanje reke. Zbog toga kažu da im je umesto građevinske inspekcije potreban građevinski inženjer koji će da sanira desnu obalu, podigne i učvrsti most za šta, smatraju, nije potrebno mnogo ulaganja.

S druge strane, u opštini Palilula, kojoj su građani prosledili peticiju sa 51 potpisom, tvrde da je reč o mostu koji je divlje izgrađen, ali da su uprkos tome odlučili da građanima izađu u susret. Oni su, kaže koordinator opštine za komunalne poslove, Mihajlo Lazarević, poslali dopise Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Upravi za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali odgovora još nema. Lazarević ističe da jedino uz njihovu podršku može doći do konkretnih pomaka, jer opština samostalno nema ingerencije da reši ovaj problem.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde