Naslovna Društvo Za opremanje školarca – više od jedne prosečne plate

Za opremanje školarca – više od jedne prosečne plate

0
PODELI

Počela je priprema đaka za novu školsku godinu, što je uvek udarac na kućni budžet, kažu roditelji. Za opremanje školaraca izdvajaju više od jedne prosečne plate, a knjige su najskuplje za sedmake i učenike prve godine gimnazija.

Sredinom avgusta već počinju pripreme školaraca, kažu u knjižarama. Ovo obično zadaje glavobolje roditeljima koji, kažu, moraju da izdvoje više od prosečne plate za samo jednog đaka.

Najskuplja stavka su svakako udžbenici koji, u zavisnosti od škole i razreda koštaju od 5.000 pa do čak 15.000 dinara, koliko treba izdvojiti za udžbenike za prvi razred gimnazije. Za osnovce je najskuplji 7. razred jer tada uče iz oko 20 knjiga, a cena kompleta može da dosegne i 13.000 dinara, kažeu u knjižari „Hijeroglif“.

U „Hijeroglifu“ imaju spiskove knjiga za sve osnovne i srednje škole, a roditelji mogu da ih plaćaju na rate do kraja godine. Ovo važi i za školski pribor, dodaju u knjižari.

Za sveske treba izdvojiti od 10 pa do 150 dinara, koliko koštaju one sa tvrdim povezom. Grafitne olovke su od 5 do 40 dinara, a drvene bojice od 50 do 500. Prazne pernice su od 100 do 300, dok za pune treba izdvojiti do 2000 dinara. Rančevi koštaju od 1000 do 6000 dinara. Iz knjižara preporučuju roditeljima da što ranije nabave udžbenike i pribor, kako bi izbegli velike gužve pred sam početak školske godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde