Naslovna Društvo Mladi ne dobijaju dovoljno neformalnog obrazovanja

Mladi ne dobijaju dovoljno neformalnog obrazovanja

0
PODELI

Nedostatak neformalnog obrazovanja na našim fakultetima podstakao je aktiviste nevladine organizacije AIESEC da ovog leta realizuju nekoliko projekata. Reč je o edukativnim radionicama za niške osnovce i srednjoškolce u kojima su strani studenti iz međunarodne razmene kao volonteri podučavali naše đake stranim jezicima, kao i veštinama i poznavanju IT tehnologija.

AIESEC je nevladina organizacija osnovana pre 46 godina. Njen osnovni cilj jeste da se u okviru međunarodne razmene studenata omogući mladim ljudima da upoznaju druge kulture i prošire svoja neformalna znanja i vidike, sve ono što se ne uči na fakultetima. AIESEC je prisutan u više od 120 zemalja širom sveta, a u Srbiji, u velikim gradovima kao sto su Beograd, Niš i Novi Sad, ovog leta privode se kraju projekti koji će našim osnovcima i srednjoškolcima pružiti dosta neformalnog znanja, pre svega iz oblasti svetskih jezika.

Projekat „Youth to Business“ još jedan je u nizu namenjen mladima u Nišu, a koji sprovodi AIESEC.

U AIESECU žele da uspostave čvršće veze sa drugim nevladinim organizacijama i institucijama lokalne samouprave. U poslednje vreme akcenat je stavljen i na korporativnu saradnju. U decembru ove godine planira se održavanje konferencije pod nazivom „You two business“, čiji je cilj uspostavljanje saradnje sa kompanijama koje žele da podrže aktivnosti ove svetske nevladine organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde