Naslovna Društvo „Forum“: Nemamo najjeftiniju struju!

„Forum“: Nemamo najjeftiniju struju!

0
PODELI

Priče da je struja kod nas najjeftinija u Evropi, da su penzije u poslednjoj deceniji povećane za čak 70% i da je televizijska pretplata zahtev Evropske unije, samo su neke od obmana političara, smatraju u Centru za zaštitu potrošača „Forum“. Političke izjave uvak imaju određeni cilj, pa je zato često reč o poluistinama, ocenjuju u „Forumu“.

Nakon konstantnog isticanja u javnosti kako je struja u Srbiji najjeftinija u Evropi, predstavnici centra „Forum“ izneli su istraživanje „Eurostata“ koje pokazuje da, u odnosu na kupovnu moć građana, naša struja nikako ne spade među najpovoljnije.

Osvrćući se na, kako kaže, političke obmane, Jovanović napominje da nas političari zavaravaju i kada tvrde kako je penzija u poslednjih 10 godina uvećana za čak 70%. Imajući u vidu stalna poskupljenja i inflaciju, „forumaši“ procenjuju da penzija sada iznosi oko 65% plate, dok je do 2000. bila čak 85%. Ono što su predstavnici ovog Centra ponovo osporili jeste teza, popularna u javnosti, da je RTV pretplata zahtev Evropske unije.

Iako se zanimanje političara uglavnom dovodi u vezu sa neistinama i obmanama, Nišlije, čini se, i dalje imaju poverenja u krojače svojih sudbina.

Čini se da su građani nezadovoljniji trgovcima nego političarima, jer u Centar za zaštitu potrošača „Forum“ mesečno stigne čak 300 prijava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde