Naslovna Društvo U toku radovi na Suvodolskom potoku

U toku radovi na Suvodolskom potoku

0
PODELI

U Brzom Brodu počela je sanacija korita Suvodolskog potoka koji se izliva pri svakoj većoj kiši. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić kaže da to nije dugoročno rešenje, ali da će se grad potruditi da u narednom periodu potok bude kompletno izmešten, što bi trajno rešilo problem meštana ovog dela grada.

Prema rečima meštana koji žive u blizini potoka, poplavljene kuće nisu retkost pri svakoj većoj kiši. Za pomoć su se obraćali mnogima, ali, kako kažu, malo toga je urađeno.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić ističe da je sa meštanima u više navrata razgovarao i dodao da je za sada moguća jedino sanacija korita koja će ublažiti probleme, ali ih neće trajno rešiti. Ipak, on je rekao da će se gradska vlast potruditi da izmesti ovaj potok, ali nije mogao da precizira kada će taj posao biti završen.

Trenutno se radi na produbljivanju korita i uklanjanju rastinja, što će omogućiti bolji protok, kaže gradski većnik Žarko Ranković. Osim toga, biće asfaltirano i nekoliko okolnih ulica. Trajno izmeštanje potoka za sada, kako kaže, nije moguće jer, između ostalog, nisi rešeni određeni pravno-imovinski odnosi.

I dok se ne ispune svi preduslovi, ne može se sa sigurnošći tvrditi kada će zahtevi meštana biti ispunjeni, kaže gradonačelnik. Iako ova sanacija nije trajno rešenje, nadležni su apelovali i na građane da budu odgovorniji prema životnoj sredini i ne bacaju đubre u potok, jer time ugrožavaju svoju bezbednost.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde