Naslovna Ekonomija Novi Zakon omogućio fleksibilnije modele privatizacije  

Novi Zakon omogućio fleksibilnije modele privatizacije  

0
PODELI

I „EI Holding“ je među 502 preduzeća za koja je Agencija za privatizaciju objavila javni poziv za privatizaciju. Novi zakon je omogućio nastavak procesa privatizacije i onih državnih i društvenih preduzeća koje poseduju samo imovinu bez kapitala. Stoga u Elektronskoj industriji očekuju da se za kupovinu proizvodnog prostora jave zainteresovani koji bi već početkom 2015. godine obnovili proizvodnju i uposlili novu radnu snagu.

Novi Zakon o privatizaciji omogućio je fleksibilnije modele, koji su zasnovani na realnim tržišnim uslovima. Privatizacija „EI Holdinga“ nastavlja se već ove jeseni, kaže direktor Aleksandar Popović.

I preduzece MIN „Vagonka“ nalazi se na spisku za privatizaciju. U ovom preduzeću i srodnoj „Lokomotivi“ smatraju da je njihova delatnost od posebnog državnog interesa, jer obavljaju remont vagona i lokomotiva JP „Železnice Srbije“.

U „EI Holdingu“ očekuju da će se privatizacijom obnoviti prizvodnja u napuštenim halama i omogućiti otvaranje novih radnih mesta.

Zbog specifičnosti i povezanosti elektro-energetske i vodovodne mreže u okviru „EI Holdinga“ i drugih već privatizovanih privrednih društava, u Elektronskoj industriji smatraju da Agencija za privatizaciju mora da uvaži sve osobenosti ovog sistema i omogući odgovarajući pristup prilikom privatizacije preduzeća.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde