Naslovna Društvo Povrće za zimnicu u narednim nedeljama sve skuplje  

Povrće za zimnicu u narednim nedeljama sve skuplje  

0
PODELI

Ove jeseni troškovi za pripremanje zimnice opteretiće kućne budžete Nišlija više nego ranijih godina. Proizvođači i trgovci na velikoj niškoj pijaci  kažu da nije rano već sada početi sa pripremanjem zimnice, jer će, kako kažu, cene paradajza, paprike, krompira i kupusa narednih nedelja dostići svoj maksimum.

Posle velikih vremenskih nepogoda, znatno smanjen prinos povrća u niškom, a posebno aleksinačkom kraju uticao je na formiranje visokih cena na niškim pijacama. I pored visoke cene paradajza i paprike, domaćice već razmišljaju o pripremanju zimnice.

Odnos ponude i potražnje na tržištu povrća u niškom kraju opredelio je visoke cene paradajza, paprike, kupusa i svega što je potrebno za pripremanje zimnice.

Što se tiče ostalih povrtarskih kultura, osim prvoklasnog paradajza koji se prodaje po ceni od 100 dinara za kilogram i paprike za koju trgovci traže od 70 do 80 dinara za kilogram, najskuplji je pasulj čiji je prinos i ove godine podbacio pa je za kilogram ove omiljene srpske mahunarke potrebno izdvojiti 350 dinara.

Na pijačnim tezgama najskuplji je beli luk koji se prodaje po ceni od čak 500 dinara za kilogram.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde