Naslovna Društvo Nišvil obara rekorde posećenosti  

Nišvil obara rekorde posećenosti  

0
PODELI

Ovogodišnji Nišvil, koji se završava večeras, preti da obori dosadašnji rekord po posećenosti, ocenjuje direktor džez festivala Ivan Blagojević. Tokom 20 godina postojanja, od skromne manifestacije postao je prepoznatljiv muzički brend u Evropi i svetu, a renomirani izvođači ove vrste muzike ne čekaju poziv organizatora, već se sami nude.

Muzički festival Nišvil stavio je naš grad visoko na međunarodnu mapu prestonica džeza, složili su se učesnici konferencije o kreativnim industrijama i brendiranju Srbije.Tokom četiri dana trajanja ove manifestacije, gradom su se neretko mogli čuti strani jezici, a Nišom je zavladao kosmopolitski duh. Iz godine u godinu sve je više posetilaca Nišvila, ponosno ističe direktor festivala Ivan Blagojević.

Solomon Bark, Inkognito, Kendi Dalfer samo su neka od zvučnih imena koja su tokom dve decenije postojanja nastupala na binama Nišvila. Vremenom je postala stvar prestiža nastupati na niškom džez festivalu.

Nišvil džez festival je dva puta bio proglašavan brendom umetničke muzike, a Ministarstvo kulture mu je dodelilo status festivala od nacionalnog značaja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde