Naslovna Društvo Vlada Maričić kao šlag na tortu

Vlada Maričić kao šlag na tortu

0
PODELI

Poznati srpski pijanista i kompozitor je juče uz repertoar albuma “ Romano Cubano”, pored kubanske pevačice Nidije Moje, po drugi put publiku u nišu oduševio savršenim spojem funk-a i latina,sa elementima tradicionalne balkanske muzike.Slušaoce izvodjač je brzim latino numerama na početku izvodjenja uspeo da pokrene, i veštim rukovanjem instrumentima publiku očarao.

Posle svoje najpoznatije kompozicije Bolero Negotino, publiku ostavio u oduševljenju jer je dokazao da je spajanje Balkanske muzike sa latino ritmom ipak moguće. Bolero Negotino je izveden sa tolikom ljubavlju da su se slušaoci pitali kako je moguce sažeti toliko emocija u jednu mirnu smirujuću i tajnovitu kompoziciju. Izlaskom poznate kubanske pevačice sastav takodje pokazuje svoju strastveniju stranu i pevačica uspeva da publiku jos jednom podigne na noge.

Zaljubljeni parovi imali su prilike da uz strastvene latino kompozicije zaplešu, i prožive još jedan magičan momenat na ovogodišnjem jazz festivalu.Medjutim sa Nidijom, kako je sama rekla, nema stajanja, pevačica poziva goste da ustanu i “mrdaju”, što je na goste ostavilo jak pozitivan utiska,jer ih je fascinirala energičnost latino interpretoarke koja je dokazala da jezik muzici ne predstavlja prepreke i uz čije su kompozicije na španskom gosti uživali do kraja večerašnjeg susreta.

Koliko je publika zaista bila fascinirana izvodjenjem ovog sastava, govori činjenica da je nakon poslednje numere pozivala muzičare da se vrate na stage i odsviraju još jednu numeru, na sta su Vlada i Nidija pozitivno odgovorili i veče zatvorili laganom baladom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde