Naslovna Društvo Akcija protiv parkiranja na taktilnim stazama

Akcija protiv parkiranja na taktilnim stazama

0
PODELI

Preventivna akcija protiv vozača koji nepropisno parkiraju na taktilnim stazama za slepe protiče zadovoljavajuće, kažu u niškoj Komunalnoj policiji. Tvrde da je u prvom delu akcije planirano da se deluje samo preventivno, ali da će, ukoliko se kršenje propisa od strane vozača nastavi, morati da deluju i represivno.

Izreka „dok ga ne udariš po džepu, neće da se smiri“, po hiljaditi put, u nas Srba, pokazala se kao tačna. I pored akcije Komunalne policije, i pismenih obaveštenja i upozorenja da nepropisno parkirana vozila uklone sa taktilnih staza za slepe, izgleda da vozači imaju kratkoročno pamćenje. Ekipa niške televizije provozala se delovima grada u kojima su postavljene ove staze, tako da slika govori više od reči. Ipak, u niškoj Komunlanoj policiji i dalje veruju da će naši sugrađani poštovati pravila, ali i potrebe slabovidih sugrađana.

Ukoliko se situacija ne promeni, Komunlna policija najavila je akciju u koju će biti uključena i saobraćajna policija i pauk vozilo.

Taktilne staze nalaze se u svim delovima grada u kojima su nakon rekonstrukcije trotoara postavljene behaton ploče. Taj projekat je urađen po uzoru na zapadne zemlje. Upravo te reljefne staze služe da slepi ili slabovidi štapom određuju koordinaciju i kreću se bezbedno.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde