Naslovna Društvo Oprez pri visokim temperaturama!

Oprez pri visokim temperaturama!

0
PODELI

Aktuelne vremenske prilike najviše smetaju deci, starijim sugrađanima i hroničnim bolesnicima, kažu lekari. U niškoj Hitnoj pomoći ističu da tek očekuju povećan broj poziva u narednim danima, jer nas posle ekstremnih vrućina, kako najavljuju meteorolozi, za vikend očekuje znatniji pad temperture.

Pravo leto konačno je došlo kod nas. Visoke temperature podjednako mogu uticati i na mlađe i na starije, a oprez se savetuje i hroničnim bolesnicima. Ipak, dok su se vrućinama neki obradovali, drugi se skrivaju u hladovini.

Bez flašice sa vodom i šešira po velikim vrućinama ne treba izlaziti iz kuće, a treba voditi računa i o ishrani i garderobi, savetuju lekari.

Vrućine mogu izazvati kolaps kod ljudi koji se ne pridržavaju preporuka, ali lekari napominju da je važno znati i pružiti pomoć pacijentima na ulici, pre nego što stigne prva lekarska ekipa.

Hitna pomoć ovih dana nije zabeležila povećan broj poziva. Međutim, zbog vremenskih prilika, kako kažu u ovoj ustanovi, očekuje se veći broj intervencija u narednom periodu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde