Naslovna Društvo Mladi muzičari p(r)ozvali Tasovca

Mladi muzičari p(r)ozvali Tasovca

0
PODELI

Dobrodošli na Nišville ministre!

Niški sastav Jam Station koji je prethodnih meseci promovisao Nišville uličnim svirkama u velikom broju gradova Srbije, tokom nedave posete Beogradu, a posle nastupa ispred Kulturog centra Beograda, iskoristio priliku da se slika sa stalnom scenografijom na svojim svirkama – i ispred Narodne skupštine i Ministarstva kulture – koje ni prošle ni ove godine nije podržalo Nišvile.

Suprotno metodi sadašnjeg ministra kulture, a nekadašnjeg dirigenta Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, koji je svojevremeno osmislio marketišku kampanju BF uz transparent “Hvala što ne dolazite” i uličnim koncertom u Ulici Strahinjića Bana”, muzičari iz grupe su poželeli dobrodošlicu poslanicima Skupštine Srbije i posebno Ministarstvu kulture, čijih predstavnika već godinama nema na Nišvilu.

Ako je uopšte potrebno neko objašnjenje, članovi benda kažu da je “Dobrodošli na Nišville” – poruka predstavnicima Ministarstva da konačno dođu na Nišville i lično se uvere o kakvom je festivalu reč, pa da tek da na osnovu toga donose zaključke o koncepciji, selekciji…..

Pala prva klapa filma o Nišvilu

U utorak je pala prva klapa filma o Nišvilu koji snima producentska kuća “ Synopsis”, čije snimanje, po konkursu, podržava Ministarstvo kulture i informisanja Srbije. Pardoks je da je komisija Ministarstva koja je odlučivala o podršci države u oblasti javnog informisanja – podržala snimanje filma o Nišvilu, dok jec komisija za oblast muzičkog stvaralaštva – odbila Nišville festival!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde