Naslovna Sve vesti Niš Božović: Vlada će pomoći u rešavanju problema odlaganja smeća u Nišu

Božović: Vlada će pomoći u rešavanju problema odlaganja smeća u Nišu

0
PODELI

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Stana Božović, izjavila je u Nišu da je Srbiji potrebno 10,5 milijardi evra do 2030. godine, kako bi bili ispunjeni svi standardi EU i realizovani infrastrukturni projekti u oblasti zaštite životne sredine. Od toga je za upravljanje otpadom potrebno 2,8 miliona evra, rekla je Božovićeva tokom radne posete niškoj deponiji. Tom prilikom je i istakla da Vlada u saradnji sa predstavnicima Niša radi na rešavanju dugogodišnjeg problema odlaganja smeća na području Nišavskog okruga.

„Hitno moramo raditi u pravcu rešavanja višedecenijskog problema deponije koja radi od 1971. godine, iako su joj kapaciteti bili za 25 do 30 godina. Deponija je krajem prošle godine zatvorena odlukom inspekcije tadašnjeg resornog Ministarstva energetike i zaštite životne sredine, da bi ubrzo bila otvorena na dve godine, a na osnovu mišljenja instituta „Kirilo Savić“, izjavila je tokom radne posete  Nišu, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Stana Božović.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić je pozdravio odluku resornog ministrastva da pruži podršku  sprovođenju projekta kojim bi trebalo da se reši pitanje odlaganja smeća u osam opština na teritoriji Nišavskog okruga.

Podsetimo, 300 tona otpada dnevno sada se odvozi na delove niške deponije, na kojoj od četiri dela za odlaganje smeća, trenutno radi samo jedan.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde