Naslovna Društvo Dvoje uhapšeno zbog zelenaštva

Dvoje uhapšeno zbog zelenaštva

0
PODELI

Niška policija uhapsila je N. J. (1984) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda, zelenaštvo i protivpravno lišenje slobode.

Sumnja se da je N. J. od avgusta 2012. do jula 2014. godine pozajmljivao novac oštećenom u ukupnom iznosu od 2 hiljade evra i obračunavao kamatu više od 20 odsto. Sumnja se i da je N. J. u julu 2014. godine zaključao oštećenog u stan svoje majke, gde je uz pretnje povećavao kamatu za dug. Prilikom hapšenja policijski službenici pronašli su dva pištolja i 19 komada municije sa tri okvira čije se poreklo utvrđuje. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati , nakon čega će biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Niška policija uhapsila je i G.S. (1979) iz Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iznuda i zelenaštvo.

Sumnja se da je G.S. u oktobru 2012. godine oštećenom pozajmio dve hiljade evra i tom prilikom pored kamate od 10 odsto, sačinio kupoprodajni ugovor sa ocem oštećenog za deo placa čiji je on vlasnik. G. S. se tereti da je, kako oštećeni nije mogao da kontinuirano vraća dug, uvećao dogovorenu kamatu na 15 posto i sačinio aneks ugovora sa ocem oštećenog za veći deo placa. Sumnja se da je oštećeni na ime duga vratio osumnjičenom pet hiljada evra, i da mu je G. S. dodatno tražio još 11 hiljada.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati , nakon čega će biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Aleksincu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde