Naslovna Društvo Požar u „Eko Pelletsu“

Požar u „Eko Pelletsu“

0
PODELI

Niko nije povređen u požaru koji je jutros izbio u fabrici „Eko Pellets“ u Gadžinom Hanu. U gašenju je učestvovalo nekoliko vatrogasnih ekipa, a nadležni i dalje utvrđuju uzrok i procenjuju štetu. Podsetimo, reč je o zgradi nekadašnje tekstilne fabrike „Zateks“ u kojoj se sada nalazi fabrika peleta.

Kako nezvanično saznajemo, uzrok požara u fabrici za proizvodnju peleta za ogrev, „Eko Pellets“, je nepažnja radnika. Niko, srećom, nije povređen, a vatra je uznemirila meštane Gadžinog Hana, koji kažu da ovo nije prvi put da dolazi do sličnih incidenata u pomenutoj fabrici.

Predstavnici rukovodstva ove fabrike nisu mogli pred kamere jer nisu u Nišu, ali su nam u telefonskom izveštaju rekli da su različite inspekcije u više navrata proveravale rad „Eko Pelletsa“ i zaključile da nema nikakvih zagađenja, niti opasnosti po okolinu. Prozivke, kažu u „Eko Pelletsu“, dolaze od strane bivših radnika „Zateksa“, koji su nakon privatizacije ostali bez posla u fabrici, pa se na ovaj način svete. Da su provere lokalnih i republičkih inspekcija u toku potvrdio je za Nišku televiziju predsednik opštine Gadžin Han, Saša Đorđević, koji kaže da će o ovom problemu raspravljati i lokalna samouprava.

Fabrika „Eko Pellets“ postoji od 2010. godine, a u pogonu nekadašnjeg “Zateksa“ nalazi se od sredine 2013.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde