Naslovna Društvo Prevareno vise od 100 dece, ništa od sportskog kampa

Prevareno vise od 100 dece, ništa od sportskog kampa

0
PODELI

Put u sportski kamp u Grčkoj za više od stotinu dece iz Niša i okoline doveden je u pitanje. Trebalo je da krenu večeras, ali s obzirom na to da organizatorka puta, po svemu sudeći, nije Grcima uplatila kompletnu svotu za smeštaj i prevoz, deca će morati, ili da ostanu u Nišu ili da u kamp odu sa nekim danom zakašnjenjenja. Iako se spekulisalo da je organizatorka putovanja privedena zbog prevare, to nam nije potvrđeno u niškoj policiji, a i iz Turističke inspekcije kažu da nije bilo prijava protiv nje.

Deca su se putu u sportski kamp radovala mesecima unazad. Tamo je trebalo da provedu skoro dve nedelje u druženju, sportu i rekreaciji. Odlazak grupe dece koja je trebalo da na put krene u petak uveče, moraće da se odloži, a možda i otkaže.

Kamp je trebalo da pohađaju članovi nekoliko sportskih klubova i školica jezika. Među njima je i odbojkaški klub “Desetka” koji je trebalo da povede skoro 70 dece. Organizatorka puta, T.J. je nekoliko dana pre puta obavestila klubove da je, navodno, vlasnik kampa podigao cenu boravka i da će ona zbog toga biti u velikom gubitku.

Na poslednjem sastanku roditelja i vlasnika klubova odlučeno je da se putovanje u petak otkaže, a hoće li kamp ipak biti održan zavisi od interesovanja roditelja da deca, ipak, sa zakašnjenjem odu na put.

Kako nezvanično saznajemo, T.J. se, iako nema turističku agenciju, već oko deset godina bavi organizacijom putovanja. Promoviše se putem Interneta, a njene tuističke ponude je moguće naći i na panoima niških škola, za koje često organizuje ekskurzije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde