Naslovna Društvo Novi Zakon o izgradnji dobar i za građane i za državu?

Novi Zakon o izgradnji dobar i za građane i za državu?

0
PODELI

Izmene i dopune Zakona o izgradnji ubrzaće administrativne procedure za dobijanje potrebnih dozvola, smanjiti određene dažbine , ali i povoljno uticati na privlačenje investitora u Niš, kažu u niškoj Upravi za planiranje i izgradnju. Iako je na javnoj raspravi bilo različitih i oprečnih mišljenja o izmenama zakona, generalni zaključak je da je novi nacrt podjednako dobar za građane i za državu.

Na troipočasovnoj javnoj raspravi u niškoj gradskoj Skupštini, bilo je sukoba mišljenja i oprečnih stavova oko toga koliko će zaista izmene zakona pomoći državnom i gradskom budžetu, ali su se svi složili u tome da će celokupan proces oko izdavanja dozvola zaista biti ubrzan. U niškoj Upravi za planiranje i izgradnju kažu da su administrativno spremni i da će saradnja sa ostalim institucijama biti podignuta na viši nivo.

Novina u izmeniama zakona je i ta što će se, od trenutka kada on bude usvojen, priznavati i dokumenti u elektronskoj formi.

Sa postojećim zakonom, Srbija se, po vremenu za izdavanje građevinskih dozvola, nalazi na 182. mestu, od ukupno 189 rangiranih zemalja. Do sada je investitorima bilo potrebno čak 279 dana za dobijanje građevinske dozvole, a kada novi zakon bude usvojen, na taj papir bi, svi oni koji žele nešto da grade, trebalo da čekaju i do mesec dana manje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde