Naslovna Društvo Na leto rekonstrukcija toplane „Jug“

Na leto rekonstrukcija toplane „Jug“

0
PODELI

Na leto sledeće godine počeće rekonstrukcija toplane „Jug”. To je najavljeno prilikom potpisivanja ugovora između direktora Gradske toplane Slobodana Maksimovića i predstavnika konzorcijuma izvođača koji je na međunarodnom tenderu izabralo Ministarstvo energetike i Nemačka investiciona agencija KFW. Ovim će, kako kažu, kvalitet grejanja biti znatno poboljšan.

Program rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji je započeo  2000. godine i trenutno je u četvrtoj fazi. Do sada je u sistem daljinskog grejanja u Nišu uloženo nešto više od 10 miliona evra. Prema rečima gradonačelnika Niša prof. dr Zorana Perišića, učešće Gradske toplane u sve četiri faze pokazalo se kao dobra tradicija koja je doprinela unapređenju i osavremenjavanju sistema daljinskog grejanja.

Direktor toplane Slobodan Maksimović, kaže da su do sada rešeni problemi koji su godinama uzrokovali loše grejanje u pojedinim delovima grada, dok će koristi od rekonstrukcije toplane „Jug“ biti višestruke.

Vrednost ugovora o rekonstrukciji toplane “Jug” je više od 2.2 miliona evra, ali to je samo jedan deo četvrte faze programa čija je ukupna vrednost oko 4 miliona evra. Planirano je i da se uvede sistem za daljinsko praćenje i očitavanje podataka, kao i rehabilitacija manjih toplotnih izvora i njihova konverzija sa mazuta na prirodni gas. Prema rečima predstavnika konzorcijuma izvođača, oni su spremni za predstojeće radove.

Kako je najavljeno, radovi će otpočeti na leto sledeće godine, a krajnji rok za završetak je oktobar 2015, kada i počinje grejna sezona.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde