Naslovna Društvo Okolina Niša bez struje 20 sati

Okolina Niša bez struje 20 sati

0
PODELI

Poslednje nevreme, osim što je poplavilo brojne objekte u Nišu i okolini, ostavilo je bez napajanja električnom energijom brojna domaćinstva. Pojedini građani bili su bez struje skoro 24 sata, a ekipe privrednog društva “Jugoistok” su, uveravaju iz ovog preduzeća, sanirale kvar što su mogle brže, ali i bezbednije.

Nakon oluje koja je u nedelju uveče zadesila Niš i okolinu, značajan broj domaćinstava ostao je bez struje i duže od 20 sati. Najkritičnije je bilo na rubnim područjima grada i u okolini Niša.

Iako su, uverava Pavlović, ekipe ’’Jugoistoka’’ bile ažurne i vredno radile na otklanjanju kvarova, u noći između nedelje i ponedeljka zbog jakog nevremena nije bilo moguće popravljati vazdušne vodove, jer bi time bila ugrožena bezbednost radnika. Sve svetske elektrodistribucije koje poseduju vazdušne vodove imaju identičan problem, napominje on, i dodaje da je gotovo nemoguće preduprediti ovakve kvarove kada dođe do oluje.

Sledeća kiša bi, prema prognozama meteorologa, trebalo da padne u četvrtak. Ostaje nada da sa sobom neće doneti vetar i gromove te da se situacija slična onoj od nedelje ipak neće ponoviti.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde