Naslovna Ekonomija Ministarka Mihajlović: Pomoć države niškom aerodromu

Ministarka Mihajlović: Pomoć države niškom aerodromu

0
PODELI

Potpredsednica Vlade i ministarka energetike, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, najavila je da će Vlada Srbije pomoći niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ da privuče što veći broj “low cost” kompanija. Prema njenim rečima, cilj je da do 2016. godine ovaj aerodrom ima 100.000 putnika. 

Da bi niški aerodrom postao perspektivan i privukao “low cost” kompanije, neophodno je da se pre toga ispune određeni tehnički uslovi, kaže ministarka Mihajlović. Tako ističe da je, između ostalog, neophodno da se nabavi odgovarajuća oprema kako bi letovi mogli da se realizuju i po lošijim vremenskim uslovima kao što su oluja, jaka kiša i sneg. Za sve to aerodrom će imati podršku države, najavila je ministarka.

Zorana Mihajlović je najavila i pomoć Ministarstva prilikom pregovora sa avio-kompanijama koje bi letele sa niškog aerodroma, ukoliko za tim bude bilo potrebe.

Direktor aerodroma „Konstantin Veliki“, Dragan Bugarinović, rekao je da niški aerodrom ima odličnu lokaciju, da je u bilizni Koridora 10, da može da ponudi najniže cene “low cost” kompanijama, što ga, kako kaže, čini veoma konkurentnim.

Prema rečima ministarke Mihajlović, država će u narednom periodu razvijati male aerodrome u Srbiji, kojih ima ukupno 27, zajedno sa beogradskim aerodromom „Nikola Tesla“, tako da i oni mogu da budu iskorišćeni za različite namene – turističke, sportske, privredne i druge.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde