Naslovna Društvo Ekstremne vremenske prilike nas tek očekuju

Ekstremne vremenske prilike nas tek očekuju

0
PODELI

Ekstremne nepogode i vremenske prilike koje se smenjuju češće nego što je to bio slučaj ranijih godina, posledica su globalnog zagrevanja i promene klime na svetskom nivou, kažu u niškoj Meteorološkoj stanici. Dodaju da to potvrđuje i pojava tornada, koja je u prošlosti bila veoma retka. Slično vreme Nišlije, ali i građani Srbije mogu očekivati i narednih godina. To bi, kako ističu meteorolozi, trebalo da bude signal za državu, ali i sve nas, da se pravortemeno pripremimo.

Rekrodne padavine po kvadratnom metru na ovom području, osim poplava, i svih probleme koji uz njih idu, kod naših sugrađana pomalo unose i paniku. Iako su mišljenja delimično podeljena, svi se slažu da vremenske promene teško podnose, i pitaju se kada će, umesto varljivog, stići ono pravo leto.

Enormna količina padavina, koja već mesecima unazad uzrokuje poplave širom zemlje, među njima i onu koju su mnogi okarakterisali kao biblijsku, nameće pitanje da li se za Srbiju može i dalje reći da se nalazi u oblasti umereno-kontinentalne klime. Meteorolozi kažu da, ali takođe tvrde da nas ovakve vremenske neprilika tek čekaju.

Kao ekstremne promene, meteorolozi navode i tornada koja, iako nisu jakog intenziteta, ipak predstavljaju neobičnost za ovo podneblje.

U niškoj Meteorološkoj stanici tvrde da spekulacije koje sve češće mogu da se čuju u javnosti da vremenski ekstremi imaju veze sa „haarp sistemima“ ili „kemtrejl tragovima“, ne piju vodu, ali da su promene svakako vidljive i da će ih tek biti.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde