Naslovna Društvo Dugovanja prema niškom Vodovodu 1.6 milijardi dinara

Dugovanja prema niškom Vodovodu 1.6 milijardi dinara

0
PODELI

Niškom vodovodu gradjani i privreda duguju miljardu i šesto miliona dinara i ovaj iznos pokazuje tendenciju daljeg rasta, kaže za ,, Gradski Portal 018 ,, Dejan Andrejević, direktor Javno-komunalnog preduzeća Naisus.

Menadžment preduzeća već je preduzeo korake ka povećanju naplate, ali i uštedi u sopstvenim redovima i organizaciji rada, čime je, kako Andrejević ističe, u prvih šest meseci ove godine ostvareno pozitivno poslovanje od 16 miliona dinara.

Andrejević dodaje da oni koji mesecima ili godinama ne plaćaju račune, ugrožavaju stabilnost vodosnabdevanja, te da on kao odgovoran menadžer mora da pribegava i nepopularnim merama, zarad opšteg dobra.

Od isključenja sa vodovodne mreže ne treba da strahuju Nišlije koje pokažu da imaju nameru da izmire dugovanja. Ekonomska situacija je teška – i za privredu, javno-komunalna preduzeća, i za građane, a u rukovodstvu JKP Naisus tvrde da maksimalno izlaze u susret građanima, ali da neće imati ni malo tolerancije prema onima čija evidencija uplata pokazuje vrhunsku neodgovornost i višemesečno ili višegodišnje neplaćanje dugovanja, rekao je u emisiji „Hoću da znam“ direktor niškog vodovoda Dejan Andrejević.

U prvih šest meseci ovo preduzeće ostvarilo je pozitivno poslovanje od 16 miliona dinara. To je, između ostalog, ostvareno povećanjem naplate, ali i uštedom u sopstvenoj organizaciji i radu. Andrejević dodaje da oni koji mesecima ili godinama ne plaćaju račune, ugrožavaju stabilnost vodosnabdevanja, te da on kao odgovoran menadžer mora da pribegava i nepopularnim merama, zarad opšteg dobra.

Dug prema Vodovodu u ovom trenutku iznosi oko milijardu i 600 miliona dinara. Sagovornik kaže da on pokazuje i tendenciju rasta, pa će biti preduzete sve zakonske mere kako bi se očuvala stabilnost vodosnabdevanja i poslovanja JKP Naisus.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde