Naslovna Društvo OBEZBEDITI USLOVE ZA LETOVE SA AERODROMA U NIŠU 

OBEZBEDITI USLOVE ZA LETOVE SA AERODROMA U NIŠU 

0
PODELI

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u Beogradu sa gradonačelnikom Niša prof. dr Zoranom Perišićem o realizaciji infrastrukturnih i ostalih projekata, kao i o problemima sa kojima se suočava ova lokalna samouprava.  

Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je ponovnom uspostavljanju redovnog vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma “Konstantin Veliki”. 
 
Gradonačelnik je informisao potpredsednicu Vlade da postoji interesovanje pojedinih inostranih “lowcost” kompanija za uvođenje redovnih komercijalnih letova sa ovog aerodroma, a kao problem navedeno je nepostojanje adekvatnih tehničkih uslova. 
 
Mihajlović je zadužila svoje saradnike da, u saradnji sa Aerodromom “Nikola Tesla”, Direktoratom civilnog vazduhoplovstva i Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), pronađu konkretna rešenja kako bi aerodrom u Nišu što pre bio stavljen u komercijalnu funkciju. 
 
Ona je od rukovodstva grada Niša zatražila da što pre dostavi kompletirane zahteve za proglašenje javnog interesa za eksproprijaciju preostalih parcela kako bi se obezbedili infrastrukturni uslovi neophodni za izgradnju fabrike “Johnson Electric” u ovom gradu. 
 
Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o nasleđenom problemu u vezi sa izgradnjom socijalnih stanova za porodice čije su kuće stradale usled klizišta, kao i o elektrifikaciji pruge kroz grad Niš. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde