Naslovna Društvo Poništeni tenderi za dva od četiri paketa linija gradskog prevoza

Poništeni tenderi za dva od četiri paketa linija gradskog prevoza

0
PODELI

Direkcija za javni gradski prevoz poništila je tender za dva od četiri paketa linija gradskog prevoza, potvrdio je direktor ovog preduzeća, Saša Petronijević. Kako kaže, za ove pakete jedino su dali ponude beogradski „Ćurdić“ i požarevačka „Ariva“, a tenderska komisija je odlučila da poništi tender jer je „Ćurdić“ ponudio previsoku cenu, dok „Ariva“ nema potpunu dokumentaciju.

Prema rečima direktora Petronijevića, „Ćurdić“ je za drugi paket linija, koji obuhvata relaciju Bubanj – Čalije i nekoliko prigradskih linija, tražio 260 miliona dinara više od onoga što je predviđeno. S druge strane, požarevački prevoznik „Ariva“, jedini  ponuđač za treći paket linija koji između ostalog obuhvata linije do Duvaništa i Bulevara Nemanjića, tražio je 160 miliona dinara manje od predviđenog iznosa, ali nije dostavio potvrdu da je platio lokalne poreze. Ipak, Petronijević je rekao da su na dan otvranja ponuda predstavnici „Arive“ imali tu potvrdu, ali ona nije bila uključena u dokumentaciju, kako je predviđeno konkursom, pa je tender poništen.

S obzirom na to da konkurs za ova dva paketa linija važi za sve prevoznike, to znači Ii veću konkurentnost. Samim tim, kako kaže Petronijević, možemo očekivati znatno nižu cenu za drugi paket, dok je gotovo sigurno da će cena za treći , koja je već povoljna, ostati ista, ali postoji mogućnost da i ona bude smanjena. I pored ovog poništenja, Petronijević očekuje da cela procedura bude završena do kraja avgusta, kako je i planirano.

Inače, Petronijević je rekao da je tenderska komisija dala preporuku da se za prvi paket linija ugovor zaključi sa „Niš-Ekspresom“, a da se četvrti paket poveri niškom „Aerodromu“. Ugovori će važiti 5 godina, a očekuje se da prevoz po novim uslovima krene od 1. septembra.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde