Naslovna Politika Dobra saradnja Ministarstva odbrane i pravde

Dobra saradnja Ministarstva odbrane i pravde

0
PODELI

Angažovanje 50 osuđenika Kazneno-popravnog zavoda Niš na vojnoj poljoprivrednoj ekonomiji “Medoševac”, primer je dobre saradnje ministarstva odbrane i pravde koja će se razvijati na još sedam objekata u svojini Vojske Srbije, izjavio je minisar odbrane Bratilsav Gašić, prilikom posete Nišu.

Ministar odbrane Bratislav Gašić, najpre se sastao sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevanovićem i upravnikom zavoda Aleksandrom Grbovićem. Delegacija dva ministarstva obišla je najpre paviljon C Kazneno-popravnog zavoda niš, gde se spavaone rekonstruišu u skladu sa evropskim standardima. Potom je najviša delegacija dva ministarstva posetila poljoprivrednu ekonomiju Medoševac.

Poljoprivredna ekonomija Medoševac površine 40 hektara do 2008.godine bila je zapuštena i van funkcije. Dogovoreno je da Kazneno popravni zavod Niš preuzme održavanje poljoprivredne ekonomije, da se zatim produži ugovor o zakupu na još 30 godina, a da onda vojska dobije poljoprivredne proizvode za svoje potrebe ili da se na drugi način reši taj vid plaćanja između dva ministarstva

Na poljoprivrednoj ekonomiji planiraju da do kraja godine osposobe farmu junadi sa 100 grla kao i staklenike na jednom hektaru površine . Inače ovi staklenici su svojevremeno proizvodili do 300 tona ranog povrća, a za potrebe kuhinje KPZ NIŠ trenutno se koristi oko 110 tona povrća, istakao je Upravnik Grbović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde