Naslovna Društvo Gugl Strit uskoro u Srbiji

Gugl Strit uskoro u Srbiji

0
PODELI

Kompanija Gugl najavila je da će u Srbiji uskoro biti dostupna usluga Strit vju ili ulični pregled koja, kroz aplikaciju za smart telefone, omogućava virtuelnu šetnju gradovima. Za početak će biti obuhvaćeni Beograd, Novi Sad i Niš, a u Turističkoj organizaciji Niša kažu da zahvaljujući popularnom servisu očekuju i veći broj turista.

Servis Gugl strit, između ostalog, omogućava korisnicima da pronađu određenu lokaciju i da pogledaju kako izgleda okolina mesta koje žele da posete. Za početak, biće pokriveni samo Beograd, Novi Sad i Niš, ali se očekuje da za nekoliko meseci aplikacija obuhvati još 70 mesta. Tako će korisnici, na primer, moći da pogledaju kako izgleda restoran u koji idu, da planiraju putovanje, ugovaraju mesta za sastanak, dok oni koji traže da kupe ili iznajme kuću mogu da uštede vreme tako što će unapred pogledati objekte i njihovu okolinu.

U Turističkoj organizaciji Niša ističu da istraživanja pokazuju da su gradovi na mapi Gugl strit usluge I zanimljiviji turistima, pa ovo može biti samo dobra vest za turizam naše zemlje.

Kako je najavljeno, servis bi uskoro trebalo da postane dostupan u našoj zemlji iako građani na društvenim mrežama I dalje postavljaju slike Guglovih automobila koje viđaju na ulicama. Ova usluga već postoji u Hrvatskoj i Sloveniji kao I u 50 država širom sveta u kojima je aplikacija veoma popularna.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde