Naslovna Društvo Međunarodni volonterski kamp u Toponici

Međunarodni volonterski kamp u Toponici

0
PODELI

Od 19. jula do 3. avgusta u selu Toponica biće organizovan letnji međunarodni volonterski kamp. Organizator je grupa „KOBRA“, a cilj kampa je upoznavanje različitih kultura kao i uređenje lokalne zajednice.

Selo Toponica će na dve nedelje biti dom volonterima iz čitavog sveta. Zahvaljujući grupi „KOBRA“ koja u ovom selu organizuje letnji kamp, 18 volontera iz 12 različitih zemalja imaće prilike da se druži sa Nišlijama. Održavanje kampa bilo je neizvesno jer je dom kulture u ovom selu ostao bez struje, ali zahvaljujući intervenciji Elektrodistribucije i njenom direktoru Darku Bulatoviću, priključen je na elektroenergetsku mrežu.

Jedna od organizacija koja je od samog početka pomagala grupi Kobra kada je reč o organizovanju ovog kampa je i „Proaktiv“. Kako oni kažu, međunarodni kampovi su od velikog značaja i za one koji dolaze, i za domaćine.

Toponicu su do sada posetili volonteri iz Engleske, Italije, Južne Koreje, Španije kao i mnogih drugih zemalja a ovogodišnji učesnici kampa, imaće priliku da učestvuju u različitim aktivnostima, da uredjuju plato ispred doma kulture u Toponici, ali i da se upoznaju sa kulturno-istorijskim spomenicima grada Niša.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde