Naslovna Društvo U Domu zdravlja ipak vežbe za trudnice?

U Domu zdravlja ipak vežbe za trudnice?

0
PODELI

Petu godinu zaredom niški Dom zdravlja u toku letnjih meseci ne organizuje psihofizičku pripremu za trudnice, tvrde u Domu zdravlja. Prema rečima načelnice ginekološkog odeljenja, dr Olivere Šulovic, razlog su, pre svega, visoke temperature, zbog kojih rad sa trudnicima postaje otežan.

Međutim, rukovodstvo Doma zdravlja odlučilo je da omogući zainteresovanim trudnicama da se u naredne dve nedelje jave na brojeve telefona ginekološke službe, pa ukoliko bude bilo interesovanja, uprkos manjku kadrova, psihofizičke vežbe će se održavati bez prekida.

Optimalnu temperaturu i vlažnost vazduha, u kojima bi boravile i vežbale žene u sedmom mesecu trudnoće, teško je postići leti u prostorijama Doma zdravlja koje su određene za psihofizičku pripremu trudnica, naglasio je direktor, Milorad Jerkan. Pored toga, godišnji odmori u toku jula i avgusta dovode do smanjenja kadra, pa je i to razlog za ukidanje ovih vežbi, ističe načelnica ginekološke službe, dr Olivera Šulovic. Ona dodaje i da je zbog velikog medijskog interesovanja odlučeno da se ipak izađe u susret budućim mamama. U naredne dve nedelje sve zainteresovane trudnice za ove vežbe mogu da se prijave na broj ginekološke službe Doma zdravlja 503-690

Budući da sve trudnice koje su prošle kroz program psihofizičke pripreme imaju dobro iskustvo i pozitivno mišljenje, trebalo bi razmisliti o tome da se još neka zdravstvena ustanova posveti sličnim programima, dodaje dr Šulović.

Dr Šulović ističe da ovakav tip vežbi jeste vrlo koristan za sve buduće mame, ali da nije od ključnog značaja za nesmetan tok trudnoće.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde