Naslovna Društvo  NOVA SARADNJA NIŠKIH ORGANIZACIJA

 NOVA SARADNJA NIŠKIH ORGANIZACIJA

0
PODELI

Nastavlja se saradnja među niškim udruženjima. Pozitivna reakcija ovoga puta stiže nakon potpisivanja memoranduma o saradnji filmskog udruženja „Kino Klub“ sa udruženjem građana „Balkanrock“ i sportskim udruženjem „Tvrđava“ iz Niša. Povod za dugoročnu saradnju jeste festival studentskog dokumentarnog i kratkometražnog filma „CHERY’S FILM FESTIVAL“, koji će biti održan od 18. do 21. septembra na kompleksu izletišta Oblačinsko jezero nadomak Merošine.

Ovaj filmski festival zajednički organizuju opština Merošina i udruženje „Kino Klub“. Predsednik ovog udruženja Igor Pešić siguran je da publiku očekuju zanimljiva dela iz domena studentskog dokumentarnog i kratkometražnog filma. Biće uključene tri scene, od kojih će glavna biti na plaži Oblačinskog jezera, gde će gledaoci moći da uživaju iz lejzi-begova, a tu program počinje od 19 sati. Planiran je i kamp za posetioce, muzički program, kao i sportska takmičenja i rekreacija za posetioce. Žiri festivala dodeliće nagrade u glavnim kategorijama, a publika će izabrati i najbolji film festivala. Biće obezbeđen besplatan autobuski prevoz iz Niša i Prokuplja.

„Pružili smo podršku ovom festivalu, jer mislimo da je to odlična prilika da se promoviše ovaj prirodni dragulj jugoistočne Srbije, ima puno sportskih terena za rekreaciju, a to je i mogućnost da se mlađa publika informiše o filmovima koji ne predstavljaju mejnstrim na svetskoj filmskoj sceni“, izjavio je prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji predsednik sportskog udruženja „Tvrđava“ Miloš Jovanović.

Dejan Dinić iz Balkanrocka izjavio je da jedva čeka održavanje ovog festivala. Biće dosta druženja, filma, muzike i sporta, i očekuje se veliki odziv publike. Volonteri ovog udruženja pomoći će oko tehničke realizacije festivala.

Planirano je da „CHERY’S FILM FESTIVAL“ postane tradicionalan, s tim što bi sledeće godine bio održan u julu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde