Naslovna Društvo Najbolji na matematičkoj olimpijadi stigli u Niš

Najbolji na matematičkoj olimpijadi stigli u Niš

0
PODELI

Na 55. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Južnoafričkoj Republici, učenici niške gimnazije Svetozar Marković ponovo su postigli vrhunske rezultate. Žarko Ranđelović osvojio je zlatnu, a Anđela Šarković, srebrnu medalju.

Na ovom najvećem matematičkom takmičenju, učenici iz Srbije osvojili su šest medalja, jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane.

Žarko Ranđelović učenik četvrtog razreda gimnazije Svetozar Marković, osvajanjem zlatne medalje na matematičkoj olimpijadi u Kejptaunu potvrdio je titulu najboljeg sa prošlogodišnje olimpijade u Kolumbiji.

U Gimnaziji „Svetozar Marković“ kažu da poslednjih godina njihovi učenici postižu najveće uspehe na međunarodnim takmičenjima iz matematike i informatike. Uspeh je utoliko veći jer raspolažu  vrlo skromnim materijalnim sredstvima koja su neophodna za pripreme i putovanja.

I ostali članovi nacionalnog tima matematičara okitili su se medaljama. Nišlijka Anđela Šarković osvojila je srebro, a kolege iz Matematičke gimnazije u Beogradu još dve srebrne i dve bronzane medalje.

U Gimnaziji „Svetozar Marković“ se nadaju da će posle velikog uspeha niških matematičara u Južnoafričkoj Republici, ova srednjoškolska ustanova zajedno sa svojim specijalizovanim odeljenjema od nadležnih dobiti status škole od nacionalnog značaja.

To će im omogućiti da rame uz rame sa Matematičkom gimnazijom postižu još bolje rezultate na međunarodnim takmičenjima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde