Naslovna Sve vesti Niš Niš – povoljno poslovno okruženje

Niš – povoljno poslovno okruženje

0
PODELI

Niš će pristupiti Regionalnom programu sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi na inicijativu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, odlučilo je Gradsko veće.

Sertifikacija će koštati 10.000 evra, ali je korist koju donosi gradu višestruka, ističe gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Niš je među prvim opštinama u Evropi dobio nacionalni sertifikat za povoljno poslovno okruženje, ali je licenca istekla 2012. godine. Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj inicirala je regionalnu sertifikaciju koja će koštati grad 10.000 evra, od kojih deo plaća ove, a deo naredne godine. Gradsko veće odlučilo je da pristupi regionalnom programu sertifikacije a ovo je isplativa cena za privlačenje investitora, kaže gradonačelnik Niša.

Veće je usvojilo i povlačenje iz skupštinske procedure Predloga plana detaljne regulacije kompleksa trafo-stanice “Niš 6” jer gradska opština Niška banja nije dala svoje mišljenje o tome.

Gradska opština Niška banja moraće da u roku od 30 dana sazove sednicu skupštine i odluči po pitanju trafo-stanice “Niš 6”, dodaje Perišić.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde