Naslovna Društvo Program “Evropa za građane i građanke 2014-2020″ predstavljen u Nišu

Program “Evropa za građane i građanke 2014-2020″ predstavljen u Nišu

0
PODELI

Program “Evropa za građane i građanke 2014-2020“predstavljen je niškim nevladinim organizacijama. Donet je na osnovu istoimene Uredbe Saveta Evropske unije, čiji je cilj da građani i građanke razumeju Uniju, njenu istoriju, i da unapredi njihovo demokratsko učešće u ovoj zajednici.

Programom “Evropa za građane i građanke za period od 2014-2020“, Evropska komisija nastavlja da podstiče učešće građana Evrope u svim vidovima života njihove zajednice. Na taj način promoviše zajedničke vrednosti i podstiče osećaj odgovornosti.

Evropa ima plan da u narednih 7 godina donese odluke u pogledu privrednog rasta, sigurnosti i uloge Evrope u svetu, pa je važnije nego ikad da građani učestvuju u raspravama i pomognu oblikovanju politike Evropske unije.

Podršku nevlaidinom sektoru u apliciranju za ove projekte pruža i Gradska opština „Medijana“.

Za ovaj Projekat većeg učešća građana u demokratskom životu, kako bi preuzeli punu ulogu u politici Evropske unije, predviđeno je oko 185.500.000 evra. U prošloj godini Srbija je iz ovih fondova iskoristila oko pola miliona evra, s tim što su rezultati na terenu bili mnogostruko veći. Nevladine organizacije svojim projektima za ova sredstva mogu konkurisati do 1. septembra.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde