Naslovna Društvo I osuđenici angažovani u JKP „Mediana“  

I osuđenici angažovani u JKP „Mediana“  

0
PODELI

Javno-komunalno preduzeće „Mediana“ i Kazneno-popravni zavod u Nišu potpisali su ugovor o saradnji koji podrazumeva radno angažovanje osuđenika u ovom komunalnom preduzeću. Korist će, kažu nadležni, biti obostrana jer je radno angažovanje važno za rehabilitaciju zatvorenika, dok će za „Medianu“ to biti značajna pomoć.

JKP „Mediana“ prvo je preduzeće koje je ovakav ugovor potpisalo sa Kazneno-popravnim zavodom, kaže direktor Bratislav Vučković. On dodaje da je na ovu ideju došao kada je čuo za angažovanje osuđenika tokom poplava u Obrenovcu. Svaka pomoć im, kako ističe, mnogo znači, jer imaju problema sa manjkom radnika, što je posebno osetno tokom sezone godišnjih radnika.

Upravnik Kazneno-popravnag zavoda u Nišu Aleksandar Grbović kaže da je angažovanje osuđenika veoma važno za njihovu rehabilitaciju. Tako je u ovom trenutku oko 500 njih angažovano na različitim poslovima – od izrade nameštaja, preko poljoprivrednih radova, do poslova u automehaničarskim i drugim radionicama. Rad je, ističe, na dobrovoljnoj bazi. Na ovaj način će, dodaje, JKP „Mediana“ dobiti kvalitetnu, a jeftinu radnu snagu koja će umnogome olakšati posao.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde