Naslovna Društvo Iz „Jugoistoka“ apeluju na građane da izmire svoja dugovanja

Iz „Jugoistoka“ apeluju na građane da izmire svoja dugovanja

0
PODELI

Od ponedeljka, 7. jula, počela je intenzivna obustava isporuke struje domaćinstvima i preduzećima koja nisu izmirila račune na vreme. Iz „Jugoistoka“ apeluju na dužnike da u što kraćem roku izmire svoje račune, i savetuju građane da se sami ne priključuju na električnu mrežu, jer će za sve vidove krađe struje biti izrečene rigorozne kazne.

Ukupan dug Nišlija za struju iznosi oko 2,8 milijardi dinara, od čega domaćinstva duguju blizu 1,5 milijardi, dok privreda duguje 1,3 milijarde dinara. Od 7. jula počelo je intenzivno isključivanje struje onim potrošačima koji i nakon dobijanja opomene nisu izmirili svoja dugovanja.

Iz „Jugoistoka“ apeluju na sve potrošače da svoje dugove izmire u što kraćem roku, kao i da se nelegalno ne priključuju na elektro-mrežu, jer će kazne za to biti rigorozne.

Iz ovog privrednog preduzeća podsećaju da oni građani koji su kategorisani kao socijalno ugroženi, imaju mogućnost da budu energetski zaštićeni potrošači, ali da za to moraju ispuniti određene uslove, od kojih je jedan da potrošnja na mesečnom nivou ne bude veća od 300 kilovati.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde