Naslovna Sve vesti Niš Osiguranje useva veoma važno!

Osiguranje useva veoma važno!

0
PODELI

Narodni poslanici Bratimir Vasiljević i Milija Miletić obišli su Brenicu i Gornji Matejevac, sela koja su bila pogođena gradom, kako bi proverili kolike su štete na usevima i pronašli način da pomognu poljoprivrednicima. U nekim selima šteta je i do 80%, a veliki problem je, kako kažu, to što poljoprivrednici ne osiguravaju svoje useve.

Iako su šteta ogromna, poljoprivrednici ne mogu da računaju na pomoć lokalne samouprave, jer u ovom trenutku nije moguće izdvojiti mnogo novca, kaže narodni poslanik Bratimir Vasiljević. Zbog toga je, kako kaže, važno da se usevi osiguraju.

Narodni poslanik Milija Miletić, koji je i u Odboru za poljoprivredu, kaže da je na ovaj način želeo da skrene pažnju i na elementarne nepogode na jugu Srbije, o kojima se, smatra, malo govori.
I u Upravi za poljoprivredu kažu da nema razloga da poljoprivrednici ne osiguraju useve, jer zahvaljujući pomoći Grada i Države za ovu namenu bi trebalo da izdvoje svega 20% od pune cene.
S druge strane, poljoprivrednici kažu da nemaju poverenja u osiguravajuća društva, ali, kako tvrde, nisu ni dovoljno informisani o svim beneficijama.
Inače, u Upravu za poljoprivredu stigao je i kontigent od novih 70 protivgradnih raketa. Kako kaže načelnik Saša Stojiljković, ove godine je iz budžeta izdvojeno oko pet miliona dinara za ovu namenu, ali ističe da to ne sme da bude jedini vid zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde