Naslovna Ekonomija Nišlije duguju Objedinjenoj naplati preko milijardu dinara

Nišlije duguju Objedinjenoj naplati preko milijardu dinara

0
PODELI

Oko 4.000 tužbi Javno-komunalno preduzeće ,,Objedinjena naplata“ uputilo je na adrese Nišlija koji nisu redovno izmirivali dugovanja za iznošenje smeća, grejanje, vodu i ostale usluge čija se naplata vrši preko ovog preduzeća.

Utuženi su imali priliku da izbegnu tužbe posle upozorenja koja su upućivana još u aprilu i maju, rekla je za NTV direktorka Jelena Stojanović, podsetivši da je poslato blizu 30.000 opomena pred utuženje.

Trideset hiljada opomena pred utuženje dalo je relativno dobre rezultate, jer je u ovom krugu utuženo oko 4.000 neredovnih platiša. Gostujući u emisiji ,,Hoću da znam“, direktorka JKP „Objedinjena naplata“ pozvala je sve one sa dugovanjima – da dođu do njihovih šaltera u Ulici Nade Tomić ili nekoj od opština gde se nalaze ispostave, kako bi izbegli dodatne troškove izvršenja. Mogu da se jave čak i oni koji su utuženi.

Ukupan dug Nišlija prema ,,Objedinjenoj naplati“ u ovom trenutku prelazi milijardu dinara, ali je ipak manji u odnosu na početak godine.

Činjenica je da su građani u teškoj finansijskoj situaciji i upravo zbog toga je Grad Niš u nekoliko navrata uvodio posebne programe za otplatu zaostalih dugovanja na rate, dodala je Stojanovićeva gostujući na NTV-u, najavivši pritom mogućnost da već u septembru ,,Objedinjena naplata“ ponudi građanima novu šansu za reprogram duga, ukoliko se budu složila preduzeća čije usluge naplaćuju, uz saglasnost Gradskog veća.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde