Naslovna Društvo U Kliničkom centru ponovo operišu kataraktu

U Kliničkom centru ponovo operišu kataraktu

0
PODELI

U niški Klinički centar stigla su sočiva prekopotrebna za operacije katarakte, koje se usled njihovog nedostatka nisu radile poslednjih nekoliko nedelja. Pošto je materijal stigao, lista na kojoj je više od dve i po hiljade pacijenata, već se lagano smanjuje, tvrdi za NTV direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

Međutim, problema i dalje ima oko zračne terapije za onkološke pacijente, na koju se, zbog nedostatka aparata, i dalje čeka po nekoliko meseci.
Do zastoja u operacijama katarakte je došlo, tvrdi direktor Kliničkog centra, jer od republičkog Fonda za zdravstveno odiguranje, koje je nadležno za nabavke, nisu dobili sočiva. Sada se situacija lagano vraća u ustaljene tokove, a lista čekanja je lagano počela da se smanjuje, tvrdi Zoran Radovanović.

Dok se na Očnoj klinici situacija stabilizuje, problem sa aparatima za zračnu terapiju i dalje je aktuelan. Dnevno na zračenje odlazi samo pet do 10 najtežih onkoloških pacijenata, a na ovu vrstu terapije u Nišu se čeka neprimereno dugo.

Problem će rešiti dodatni zračni aparat, za čiju je nabavku procedura otpočeta ali se još precizno ne zna kada ćemo na njega moći da računamo, podseća Radovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde