Naslovna Društvo ASFALTIRAN DEO ULICE „MARINA DRŽIĆA”

ASFALTIRAN DEO ULICE „MARINA DRŽIĆA”

0
PODELI

Jedna od najprometnijih ulica na teritoriji Gradske opštine Palilula, ulica “Marina Držića”, čija je rekonstrukcija otpočela pre tri meseca, dobila je prvi sloj asfalta i to samo u delu do Francuske ulice. Na deonici do kompleksa Elektronske industrije, zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa, radovi će biti obustavnjeni do konačnog rešenja. To je bio povod da predsednik opštine Palilula, Boban Džunić sa svojim saradnicima, članovima opštinskog Veća, Svetislavom Petrovićem i Milanom Andrejićem obiđe gradilište. 

Saobraćajnica je duga 894 metra, prolazi pored najvećeg obdaništa u Nišu i Osnovne škole „Branko Miljković“. Do sada je asfaltirana jedna trećina ove deonice. Na početku radova, dogovoreno je da se pre stavljanja novog asfalta obnovi vodovodna mreža, koja je stara preko 40 godina – rekao je predsednik Džunić. Za ove namene, opredeljena su sredstva sa stavke za periodično održavanje, u iznosu od 39 miliona dinara. Očekivao sam da će se radovi završi u roku od mesec dana. Nažalost, uvek se javi neki problem. Sada je na potezu Direkcija za izgradnju grada i nadležna Uprava da po hitnom postupku reše imovinsko-pravna pitanja, kako bi se nastavili radovi. Evo, prisutno je i nezadovoljstvo građana zato što se radovi odlažu. Međutim, pravno imovinski odnosi moraju da budu rešeni. Važno je da se radovi obave kvaliteno.

Osim radova na saobraćajnoj infrastrukturi, modernizaciji vodovodne i kanalizacione mreže, prioriteti opštine Palilula do kraja ove godine, naglasio je Boban Džunić, biće i unapređenje poljoprivrede proizvodnje, zapošljavanje mladih, briga o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, deci i starijim osobama. Očekuje se da najveći deo sredstava za ove namene bude obezbeđen putem projekata, iz fondova Evropske unije.(EKOpolis, D.Vidojković)

Asfaltiranje ulice M.Drzica, ph Dragan Vidojkovic (1)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde