Naslovna Društvo Radna mesta u „Leoniju“ za pedesetoro nezaposlenih Doljevčana

Radna mesta u „Leoniju“ za pedesetoro nezaposlenih Doljevčana

0
PODELI

Opština Doljevac obezbedila je dva miliona i sedamsto hiljada dinara za obučavanje pedesetoro nezaposlenih meštana ove opštine za radno mesto operater u proizvodnji. Njih nakon dvomesečne edukacije čeka posao u kompaniji „Leoni“, koja bi u Doljevcu trebalo da krene sa radom na jesen.

Pedesetoro nezaposlenih meštana Doljevca proći će dvomesečnu obuku nakon koje će dobiti posao u kompaniji „Leoni“, čija bi fabrika u ovom mestu trebalo da počne da radi najkasnije oktobra. To je definisano sporazumom između opštine Doljevac i niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. U njemu se navodi da je opština obezbedila 2,7 miliona dinara, kako bi se budući radnici obučili za radno mesto operater u proizvodnji.

Prema zvaničnoj evidenciji, u Doljevcu živi skoro tri hiljade nezaposlenih. Očekuje se da mnogo veći broj od početnih pedesetoro dođe do radnog mesta u „Leoniju“.

Obaveza je da samo pomenutih pedesetoro radnika bude sa teritorije opštine Doljevac. Nadalje će za posao u Leoniju moći da konkurišu i ljudi iz drugih mesta, pa bi do zaposlenja u ovoj inostranoj kompaniji mogli da dođu, primera radi, i oni iz Merošine, Gadžinog Hana, Prokuplja ili Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde