Naslovna Društvo Protest radnika „Gorice“

Protest radnika „Gorice“

0
PODELI

Radnici Javno-komunalnog preduzeća „Gorica“ zabrinuti su za budućnost svoje firme. Oni su na protestnom zboru, koji su organizovali reprezentativni sindikati, izneli konkretne zahteve: da se narednog dana isplati prvi deo majske zarade, izdaju kartice za prevoz i overe zdravstvene knjižice.

Rukovodstvo preduzeća podržalo je sve zahteve radnika i čini sve kako bi nadležni u gradu isplatili „Gorici“ zaostala potraživanja po izvršenim uslugama, koja ugrožavaju likvidnost preduzeća.

Nišlije ne pamte uređenije parkove i zelene površine u gradu. Zasluga za to pripada radnicima i rukovodstvu JKP „Gorica“. Ali, sliku grada i dobrog rada zaposlenih ne prati finansijska situacija u preduzeću.

Radnici su opravdano zabrinuti za svoja radna mesta i egzistenciju, jer zbog neisplaćenih zarada ne mogu da izmire obaveze prema bankama i komunalnim preduzećima.

Generalni direktor Igor Jovanić preuzeo je kormilo preduzeća pre godinu dana, kada je i zatekao 42.300.000 dinara neisplacćenih poreza i doprinosa, koji su u međuvremenu potpuno anulirani. Sto četrnaest miliona nenaplaćenih potraživanja prema gradu i drugim dužnicima smanjena su na 90 miliona dinara.

Radnici će nadležnima uputiti zaključak sa ovog protestnog zbora, koji sadrži nekoliko zahteva: da se u toku sutrašnjeg dana isplati akonatacija za maj, overe zdravstvene knjižice, regulišu kartice za prevoz, a do kraja meseca isplati i drugi deo plate za maj. Oni takođe traže da se utvrdi dinamika isplate zaostalih, ali i redovnih primanja za naredni period, a svi su spremni da prionu na posao i rade više i bolje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde