Naslovna Društvo Nišville workshop i podrška EU

Nišville workshop i podrška EU

0
PODELI

I ove godine Nisville jazz festival organizuje besplatan workshop za većinu instrumenata koji se koriste u džezu ( klavir, gitara, bas, bubnjevi, limeni i drveni duvački instrumenti, vokal..).  Svi zainteresovani studenti muzičkih akademija, učenici muzičkih škola, ali i samouki muzičari, mogu se prijaviti popunjavanjem formulara koji se preuzima na sajtu festivala www.nisville.com u sklopu informacije o radionicama. Popunjene prijave treba poslati na workshop@nisville.com , najkasnije do 1. avgusta!

Broj polaznika je ograničen a izabrani polaznici radionica dobiće i besplatne propusnice za kompletan festival.

Značaj ovog stalnog segmenta Nišville festival prepoznat je od strane Delegacija EU u Srbiji koja je odobrila sufinansiranje projekta Nišvila “Jazz – multikulturalni izraz” koji podrazumeva radionice za mlade muzičare iz šest gradova južne Srbije (Niš, Leskovac, Vladičin Han, Bosilegrad, Vranje i Bujanovac). Sastavi iz svih ovih gradova uveliko pripremaju sopstvene programe, a svi polaznici zajedno, njih pedsetak, predstaviće se na koncertima u svih šest gradova i u sklopu zajedničkog omladinskog benda. Koncert planiran u Nišu, održaće se u vreme Nišville jazz festivala na novom Youth stage-u. Učesnici projekta do sada su imali dva dvodnevna okupljanja u Vranju i Leskovcu, tokom kojih su, pod vođstvom lokalnih i trening koordinatora, održane probe zajedničkih kompozicija: tradicionala “When the Saint Go Marchin In”, “Watermelone man” Herbija Henkoka i “Nišville Jubilation” kpoju je Duško Gojković posvetio festivalu – ali i preslušavanje pojedinačnih programa bendova koje čine mladi muzičari iz svakog grada posebno.

Svi učesnici projekta će u Nišu biti tokom celog festivala, imaće priliku da sa polaznicima koji budu odabrani za workshop – rade sa najznačajnim učesnicima ovogodišnjeg Nišvila među kojima su Tania Maria, Billy Harper, Billy Hart , Cecil McBee, Eddie Henderson

Nisville workshop 2013 photo by Milos Stojanovic Shime (1)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde