Naslovna Društvo Stanovnici Crvene zvezde ponovo protestovali zbog isključenja struje

Stanovnici Crvene zvezde ponovo protestovali zbog isključenja struje

0
PODELI

Oko 200 stanovnika niškog naselja Crvena zvezda ponovo je održalo protest jer im je zbog dugovanja isključena struja. Oni su se okupili pred niškom Elektrodistribucijom odakle su krenuli u protestnu šetnju do Gradske kuće, gde ih je primio pomoćnik Gradonačelnika Niša Jovan Stojković. On je obećao da će struja u naselju Crvena zvezda biti uključena ovih dana a da će problem regulisanja dugovanja biti rešavan naknadno.

Već tri nedelje oni žive bez struje, a mnogi od njih nemaju ni vodu. Razlog tome su nagomilana dugovanja za električnu energiju, koja zbirno, na nivou naselja Crvena zvezda iznose devet miliona dinara.

Struju nema 95 domaćinstava, a skoro tri stotine stanovnika ovog naselja prima socijalnu pomoć.

Iz niške Elektrodistribucije napominju da je Jugoistok pogrešna adresa za proteste budući da oni samo sprovode naloge EPS snabdevanja. Pre ovog protesta, stanovnici naselja Crvena zvezda sastali su se sa predsednikom opštine Palilula, na čijoj se teritoriji nalazi pomenuto naselje.

Nakon šetnje od Elektrodistribucije do Gradske kuće, predstavnike stanovnika naselja Crvena zvezda primio je pomoćnik Gradonačelnika Niša Jovan Stojković. On je obećao da će se Grad angažovati oko ponovnog priključenja struje u narednih nekoliko dana. Ukoliko obećanje ne bude ispunjeno, doći će do radikalizacije protesta I, kako kažu nezadovoljni, svakodnevnog kampovanja pred Gradskom kućom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde