Naslovna Društvo Palilula potpisala protokol o saradnji sa Institutom za javno zdravlje

Palilula potpisala protokol o saradnji sa Institutom za javno zdravlje

0
PODELI

Palilula je prva gradska opština koja je potpisala Protokol o saradnji sa Institutom za javno zdravlje, kako bi o zdravim stilovima života, kroz zdravstvene preventivne aktivnosti, informisala mlade, žene, radnike, starije osobe i lica sa socijalnim potrebama.

Do sada je Institut potpisao više od 30 protokola o saradnji sa instutcijama i nevladinim organizacijama, kako bi se , po preporuci Svetske zdravstvene organizacije, sistemski rešio problem zdravlja nacije, kaže prof. dr Branislav Tiodorović.

Afirmisanje zdravih stilova života, kroz razvoj potencijala osetljivih grupa, kroz podizanje kapaciteta zajednice za zaštitu i brigu, kroz istraživački rad i edukaciju cilj je saradnje između Instituta za javno zdravlje i GO Palilula, rečeno je prilikom potpisivanja Protokola o saradnji.

Saradnja između Instituta za javno zdravlje i GO Palilula rezultiraće mobilnim zdravstvenim ambulantama.

Slične Protokole o saradnji, Institut za javno zdravlje potpisao je krajem prošlog meseca sa više od 30 institucija i nevladinih organizacija, podseća prof. dr Tiodorović i dodaje da će ovih dana ovakav dokument biti potpisan i sa ostalim opštinama u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde