Naslovna Društvo Građani dužni „Mediani“ skoro milijardu dinara

Građani dužni „Mediani“ skoro milijardu dinara

0
PODELI

Skoro milijardu dinara građani Niša, firme i institucije duguju Javno-komunalnom preduzeću ,,Mediana“. Od ovog iznosa, gotovo polovina predstavlja dug fizičkih lica i to je minus na računu koji rukovodstvo ,,Mediane“ ne zna kako da nadomesti. Ovo je, u emisji ,,Hoću da znam“, izneo direktor ovog preduzeća Bratislav Vučković, dodajući da njegov menadžment na sve načine pokušava da ostvari dodatne prihode, kako bi odvoz smeća u Nišu bio stabilan.

Ono što Mediani u ovoj situaciji preostaje jeste ušteda i zbijanje u sopstvenim redovima, dodaje Vučković. Uspeli su, kaže, za period njegovog ,,direktorovanja“ u poslednjih deset meseci značajno da smanje troškove. Tu su i projekti na osnovu kojih preduzeće pokušava da dodatno prihoduje. Među njima je i Reciklažni centar koji bi u drugoj polovini jula trebalo da bude otvoren.

Javno komunalno preduzeće ,,Mediana“ u proteklom periodu uspelo je da smanji i broj zaposlenih, ističe direktor Vučković, napominjući da je higijena grada, i u najtežim finansijskim okolnostima, za njih imperativ.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde