Naslovna Društvo Počeo upis na fakultete

Počeo upis na fakultete

0
PODELI

Od danas pa do 5. jula traje prijavljivanje i predaja dokumenata brucoša na 13 fakulteta u Nišu, dok će provera znanja u zavisnosti od fakulteta trajati od 7. do 10. jula. Budući studenti odahnuće tek 17. jula kada bude objavljene konačne rang liste.

Najveće gužve tradicionalno su na Ekonomskom i Pravnom fakultetu u Nišu, gde će na teret države moći da studira 330 odnosno 310 svršenih srednjoškolaca.

Ministarstvo prosvete odobrilo je da na 13 fakulteta bude mesta za 4.749 studenata. Oko 3.000 brucoša biće na budzetu, a 1.600 će sami finansirati školovanje. Najviše brucoša na teret države će studirati na Elektronskom fakultetu, njih 420, a najmanje na Fakultetu umetnosti, njih 38. Najviše mesta za samofinasirajuće studente biće na Ekonomskom – 435, potom na Pravnom – 355, pa Filozofskom i Medicinskom – 202.

Ovi podaci se mogu naći i na internet sajtovima Ministarstva i Komisije za akreditaciju, jer, kako podsećaju nadležni, škole ne moraju da objave da li su akreditovane ili ne. Podsetimo, procedura upisa u prvom konkursnom roku se završava najkasnije 24. jula, a podaci o preostalim mestima biće objavljeni 31. jula. Drugi upisni rok odvijaće se od 1. do 20. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde