Naslovna Društvo Održana Vidovdanska akademija

Održana Vidovdanska akademija

0
PODELI

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. dr Jovana, sinoć je, u porti Sabornog hrama održana Vidovdanska akademija. Organizatori, ove tradicionalne manifestacije, bili su Eparhija niška i Gradska opština Medijana.

Vidovdaskoj akdemiji prethodila je dodela „Vidovdanskih povelja“, kao i nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola. Nakon akademije otvorena je izložba fotografija koju je, za ovaj praznik, pripremila poljska crkvena opština Bjalistoka.

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva i uz intoniranje državne himne, u porti niškog Sabornog hrama, proslavljen je veliki srpski praznik Vidovdan koji je posvećen sećanju na Svetog mučenika kneza Lazara i sve svete srpske mučenike izginule od kosovskog boja do danas.

Nakon Njegovog Preosveštenstva, brojne goste i Nišlije, pozdravili su gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić i predsdnik Gradske opštine Medijana, prim. dr Nebojša Krstić.

Tradicionalnoj Vidovdanskoj akademiji, čiji su organizatori bili Eparhija niška i GO Medijana, prethodila je dodela „Vidovdanskih povelja“ kao i nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola, odnosno „vitezovima znanja“ kako je istakao predsednik Medijane.
Nakon svečane akademije u Svetosavskom domu otvorena je izložba fotografija „Boje pravoslavlja“,koju je, za ovaj praznik, pripremila uprava Crkvene opštine Bjalistoka iz Poljske. Izložba će biti otvorena do 7.jula.

Vidovdanska akademija imala je i humanitarni karakter jer su posetioci, kao ulaznicu, donosili hranu za građane Obrenovca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde